Jordi Casassas: “Nosaltres som la candidatura del canvi”

L’extensió de la connexió en xarxa, la conquista de més espai per a la biblioteca i el compromís amb una programació encara més ambiciosa, punts forts d’un projecte renovador.

Aquest dimecres, la candidatura Ateneu@el teu, que lidera Jordi Casassas ha celebrat el seu acte central a la sala Oriol Bohigas de la casa. Molts socis han escoltat les intervencions de Casassas i dels candidats a vicepresidents, Gemma Calvet i Carles Llorens; secretari, Xavier Muñoz, bibliotecari, Jordi Coca; Pilar Blasco, candidata a vicesecretària, i Araceli Bruch, a vocal.

Casassas ha demanat el suport dels socis assegurant que, en contra del que es diu, “nosaltres som la candidatura renovadora, la candidatura del canvi”. I ho ha argumentat recordant que “vam guanyar les eleccions del 2014” i que la candidatura ho va assolir amb un programa de renovació de la casa i de major transparència.

Renovació que s’ha reforçat amb la incorporació de cinc persones noves, com Gemma Calvet, que ha destacat la rellevància que es vol continuar donant a les activitats culturals, amb l’organització de monogràfics i més actes conjunts de diverses seccions, destacant les sinergies i la transversalitat. Carles Llorens ha elogiat la gestió econòmica feta per la Junta sortint i s’ha compromès a reforçar l’equilibri econòmic de l’entitat, que és la que permet desenvolupar la casa i créixer. Amb una afirmació contundent: “Amb nosaltres, dos més dos sempre seran quatre”.

Pilar Blasco ha detallat els avenços fets per la junta en el desplegament de noves tecnologies. Gràcies a l’equip liderat per Casassas, l’Ateneu és avui molt més en xarxa, amb wi-fi en obert i de qualitat a tots el racons de la casa. Però més enllà dels aspectes de maquinari, ha entrat en el que serà una segona fase més subtil, més d’intangibles, el canvi de paradigma cultural que comporta el canvi tecnològic. La futura Junta és compromet a potenciar la Comissió TIC per assolir aquests nous reptes des d’una vessant humanista àmplia alhora que tècnica i científica.

Jordi Coca ha exposat les millores fetes a la biblioteca, els avenços en digitalització i la recuperació de prop de 200 metres quadrats per a dipòsit.

Araceli Bruch ha parlat des del compromís per a la feminització de l’Ateneu, i precisament avui que és el Dia internacional de la dona treballadora, ha fet esment a parlar-hi “des de la tribuna”. I ha exposat les línees de la iniciativa que liderarà dins la nova Junta, si es guanyen les eleccions, anomenada “Dones a la palestra”

Xavier Muñoz ha explicat els canvis fets en els estatuts, que han suposat més garantisme i control de la gestió, així com també ha destacat la millora en la relació fluida amb els treballadors.

Casassas ha culminat les intervencions, abans d’obrir debat entre els assistents, parlant del projecte Ateneu 2020, que implica l’adquisició de l’edifici veí per ampliar el palau Savassona i comunicar-ho per dins, assegurant que serà proposat a l’assemblea i que, de ser aprovat, no suposarà cap augment de quotes per als socis.

Comenta